Haldorado pellet waggler dart -15g

Neohodnotené
Značka: HALDORADO
Dostupnosť Skladom (4 ks)
Kód: HD16523
7,90 €
Haldorado pellet waggler dart -15g
Neohodnotené
Značka: HALDORADO
Kamenný obchod
Kamenný obchod
Skladovými zásobami
Rýchle dodanie tovaru
Rýchle dodanie tovaru
1-2 pracovné dni
Skladové zásoby
Skladové zásoby
V ponuke viac ako 3600 produktov na feeder
Špecializovaný obchod
Špecializovaný obchod
Sme špecializovany obchod na FEEDER od roku 2014.

Cielený lov s peletami "infikuje" čím ďalej tým viac rybárkych metód. Kým pred niekoľkými rokmi ich ešte poznali a používali iba výlučne feedroví rybári, dnes je celkom bežné, že peletami loví a kŕmi už prakticky každý. Ale čo s rybármi, ktorí preferujú lov na plavák? Čo keby to chceli aj oni skúsiť s peletami?

Teoretickynič nebráni ponúúknuť peletu aj na háčiku ontáže s plavákom, ak je nástraha na dne. No ale podstatou metódy s plavákom je práve to, že ponúkame nástrahu v rozličných výškach vo vodnom stĺpci. Mimoriadne dôležité to je hlavne v horúcich letných dňoch, keď si ryby poplavujú v horných teplých vrstvách maximálne 0,5-1,2m pod hladinou. V takom prípade nezostáva nič iné, iba ponúknuť nástrahu práve tam, kde sa ryby zdržiavajú. Samozrejme to by sa dalo zľahka vyriešiť aj rutinnými plavákovými nástrahami (kostný červ, dážďovky, kukurica), ale tie sú ľahkou korisťou pre pleskáče a karasy, ktoré ich spravidlá schmatnú rýchlejšie ako vytúžené kapre alebo amúre. Na jazerách, kde sa už ryby navyše mali v minulosti príležitosť s najrôznejšími peletami aj zoznámiť, nie je vôbec otázne, že sa ich oplatí ponúknuť aj vo vodnom stĺpci s plavákovou montážou. Táto technika môže byť skvelou alternatívou aj na vodách zamorených sumčekom hnedým. Ak sa nám totiž podarí prilákať objemnejšie ryby do vodného stĺpca a zároveň udržať sumčeka na dne, máme z polovice vyhraté, útoky chamtivých rybičiek na našu nástrahu sú odvrátené.

Obyčajné, ľahko vyvážené plaváky by všakhmotnosť väčšej pelety neuniesli a potopili by sa. Pre zaujímavosť podotkneme, že 10mm halibut peleta váži (v závislosti od výrobcu) 2-4g, kým 20mm zase až 8-12gramov. Potrebujeme teda špeciálny plavák, ktorý dokáže zvládnuť ešte túto plusovú hmotnosť, nepotopí sa, no napriek tomu zostane dostatočne citlivý. Existuje taký? Áno. Nový plavák Pellet Float Dart, vyrobený priamo podľa inštrukcií rybárskeho majstra Gábora Dömeho, vyzerá na prvý pohľad ako cigara. Na pohľad možno trochu ťarbavo vyzerajúci, krátky, krídelkami a vlastným závažím vybavený plavák umožní naozaj ďaleké a presné hody. Vďaka odnímateľným medeným lamelámje možné absolútne presne nastaviť, aká časť z anténky plaváka má aj po zarátaní hmotnosti nástrahy z vody vytŕčať. Odstránením medených lamiel je možné zaťažiteľnosť vyznačenú na tele plaváka prakticky zdvojnásobiť. Ďalšou veľmi dôležitou informáciou je, že plavák Pellet Waggler Dart obsahuje toľko vlastného závažia, že viac si už nevyžaduje, preto na vlasec netreba dávať žiadne ďalšie olovo. Obyčajné, 30-50 cm plavákys vlastným olovom sú v plytkej vode prakticky nepoužiteľné. O plaváku Pellet Waggler Dart to neplatí! Krátky, 15-18cm plavák môžete poslať bez obáv do akcie aj do tej najplytšej vody pri brehu, resp. do oblastí zarastených vodným rastlinstvom. Nezostáva nič iné, len ho zarážou na plaváku fixne upevniť k šnúre, uviazať osvedčený peletový háčik a rybačkasa môže začať.

Dĺžka 15cm

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: